Mijn persoonlijke interesses

Projectleider/Nederland – Zuid-Holland

Home »  Aanvragen »  IT-Staffing »  Projectleider/Nederland – Zuid-Holland

Projectleider/Nederland – Zuid-Holland

On februari 8, 2016, Posted by , In IT-Staffing, By ,,,, , With Reacties uitgeschakeld voor Projectleider/Nederland – Zuid-HollandFunctie
Projectleider

Expertise

Werkzaamheden
Projectleider

BZ gaat het financieel systeem moderniseren. Met ingang van 1 januari 2017 wordt het huidige financiële systeem vervangen door SAP-systeem van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM). In het SAP systeem wordt ook de ondersteuning van de activiteitencyclus van ontwikkelingssamenwerking ondergebracht. Onderdeel van dit project dat de realisatie en implementatie van SAP binnen BZ verzorgd (project IRIS, Implementatie en Realisatie In Samenwerking) is de realisatie van een datawarehouse (bij Buitenlandse Zaken) voor de opslag van gegevens van ontwikkelingssamenwerking welke worden ontvangen van IenM. De realisatie van deze eerste release van het datawarehouse zal komende maanden worden afgerond.

Voor de volgende fase, de uitbreiding van het datawarehouse met meer financiële gegevens, wordt een projectleider gezocht om vanuit de directie Bedrijfsvoering – Informatievoorziening (DBV-IV) dit proces te sturen. Deze projectleider is verantwoordelijk voor het opstellen van een plan voor de realisatie van deze tweede fase. In deze fase wordt het datawarehouse uitgebreid en een rapportage en analyse omgeving toegevoegd. Het plan wordt opgesteld in samenspraak met de betrokken afnemers van de informatie, de interne DBV-IV organisatie (met o.a. de business intelligence architect) en de leveranciers.

Na accordering van het plan is de projectleider verantwoordelijk voor de realisatie en implementatie van de business intelligence oplossing.

Typering gezochte medewerker:
DBV/IV zoekt een Projectleider met ruime ervaring op het gebied van business intelligence. De projectleider stuurt zowel de leveranciers als de interne organisatie aan en vervult hiermee een spil functie. De projectleider rapporteert aan het Hoofd DBV/IV.

Werkomgeving:
Bij BZ zijn wereldwijd circa 5000 medewerkers werkzaam op vertegenwoordigingen in ca. 130 landen. Deze vertegenwoordigingen zijn verbonden in één wereldwijde ICT-infrastructuur bestaande uit diverse informatiesystemen, netwerken en communicatiemiddelen.

Binnen BZ zijn een groot aantal IV taken gebundeld in de Informatievoorzieningscluster van de Directie Bedrijfsvoering (DBV/IV). DBV/IV regisseert oa. de relatie tussen klanten/opdrachtgevers en leveranciers, met als doel de primaire processen van BZ optimaal te ondersteunen en de medewerkers van BZ zo flexibel mogelijk te laten werken met een eigentijdse, veilige en betrouwbare digitale werkomgeving.

Het beheer en onderhoud van de ICT omgeving (applicaties en techniek) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) is uitbesteed aan diverse leveranciers, zowel commerciële marktpartijen als overheidsinstellingen. De DBV/IV organisatie is verantwoordelijk voor strategische regievoering en ondersteuning van de CIO bij het uitvoeren van zijn (inter)departementale taken op bestuursniveau alsmede voor tactische regievoering (vraag van projectleiders en directeuren / aanbod van SSC’s en andere externe leveranciers) en operationeel niveau (vraag van verschillende gebruikersgroepen en aanbod van specifieke diensten door derden).

Talenkennis: Nederlands en Engels

Competenties:
• Resultaatgerichtheid
• Bestuurssensitiviteit
• Aansturing organisatie
• Overtuigingskracht
• Anticiperen
• Omgevingsbewustzijn
• Netwerken
• Creativiteit
• Klantgerichtheid
• Stressbestendig

Kennis en ervaring:
· Academisich /HBO werk- en denkniveau, of een vergelijkbare combinatie van kennis en ervaring,
· Je hebt aantoonbaar ruime kennis van en ervaring met project management in een complexe omgeving (vaktechnisch of beleidsmatig, grootschalig, groot aantal partijen, tegengestelde belangen, verwachtingenmanagement)
· Je hebt aantoonbaar ruime ervaring met het projecten op het gebied van business intelligence
· Je bent in staat om partijen met tegengestelde belangen op één lijn te brengen met een aanvaardbaar en te behalen resultaat voor ogen binnen tijd en budget.
· Je bent in staat tijdig risico’s te onderkennen en te managen,
· Je hebt ervaring met het aansturen van leveranciers,
· Je beschikt bij voorkeur over PRINCE2 Practitioner (of vergelijkbare methode), MSP en Management of Risk (is een pré).
Je hebt ervaring met sturingsmechanismen als Agile (is een pré).

Bijzonderheden
Bij het uitvoeren van deze opdracht is VOG verplicht: Ja
Duur: 6 maanden
Startdatum: Z.s.m.
Optie op verlenging: Ja
Locatie: Den Haag
Uren per week: 36 uur
Uurtarief (per uur, all-in, ex BTW): Zo scherp mogelijk
Datum geplande intakegesprek: 12-02-2016 tussen 09:30 uur en 10:30 uur,
12-02-2016 tussen 15:00 uur en 17:00 uur
Sluitingsdatum van uw aanbieding: 09-02-2016 aanleveren voor 12:00 uur.
Nominatiedatum Opdrachtgever: 10-02-2016, 12:00 uur.
Branche/Klant: Overheid/Ministerie van Buitenlandse Zaken

Regio
Nederland – Zuid-Holland

Startdatum
Z.s.m.

Duur
6 maanden

Referentienr.
10160240Source link