Mijn persoonlijke interesses

VMware Tanzu: moderniseren apps in iedere cloud

Home »  Aanvragen »  B-Conn »  VMware Tanzu: moderniseren apps in iedere cloud

VMware Tanzu: moderniseren apps in iedere cloud

On mei 20, 2021, Posted by , In B-Conn, By ,,,, , With Reacties uitgeschakeld voor VMware Tanzu: moderniseren apps in iedere cloud


Met VMware Tanzu kun je moderne apps bouwen, gebruiken en beheren in elke public cloud, zoals bijvoorbeeld Microsoft Azure en AWS. Ontwikkelaars krijgen met VMware Tanzu snel en gemakkelijk toegang tot resources en de Dev en Ops teams werken beter samen. Dit zorgt uiteindelijk voor een veel snellere innovatie en levering van apps aan de business. Een belangrijk component om dit mogelijk te maken is het gebruik van containers en Kubernetes. Eigenlijk is VMware Tanzu meer een platform van verschillende producten die dit mogelijk maakt en ervoor zorgt dat het centraal beheerd kan worden.

VMware Tanzu: moderniseren van bestaande applicaties
Grote bedrijven hebben tegenwoordig miljoenen regels bestaande code die zeer moeilijk te onderhouden en te wijzigen zijn en deze apps zijn tegelijkertijd cruciaal voor de bedrijfsvoering. Het is dus erg lastig om vanuit deze situatie te kunnen innoveren en snel te kunnen leveren. VMware Tanzu biedt nieuwe mogelijkheden om applicaties te moderniseren en bovendien de samenwerking tussen Dev en Ops te verbeteren. De werking van de software kan bovendien vereenvoudigd worden in een multi-cloud infrastructuur.

Innoveer in je eigen tempo
Met VMware Tanzu kun je applicaties en infrastructuur transformeren op een manier die bij je past en in je eigen tempo. Als de eerste prioriteit is om sneller betere software te bouwen, kan VMware Tanzu helpen om de applicaties te moderniseren die er het meest toe doen en ervoor zorgen dat de stappen die nodig zijn voor productie worden geautomatiseerd. Dat wordt gerealiseerd door een framework op te zetten voor VM’s en containers binnen een private cloud. Vanuit dit framework kan desgewenst uitgebreid worden naar meerdere clouds met behulp van Kubernetes. Op die manier worden de IT-infrastructuur en applicaties op een moderne en centrale manier geschaald en beheerd.

De voordelen van VMware Tanzu

Moderniseren van bestaande applicaties
Traditioneel gebouwde applicaties zijn moeilijk aan te passen, te integreren en te schalen. Dit weerhoudt vaak bedrijven ervan om te vernieuwen. Dit kan overigens ook tot beveiligingsproblemen leiden. Om snel in te kunnen spelen op veranderingen is het van belang toch een start te maken met het moderniseren van de bestaande applicaties. VMware Tanzu helpt hierbij. Bestaande workloads kunnen in containers worden geplaatst, zodat deze in de cloud kunnen worden gezet met alle voordelen op het gebied van beheer en beveiliging. Ook kan bestaande bedrijfskritische software opnieuw worden ontworpen en herschreven, zodat deze op een moderne wijze is ingericht. Op die manier worden stappen gezet richting een moderne IT-infrastructuur met het oog op veiligheid, stabiliteit en schaalbaarheid.

Verbeter de user experience voor de developers
Om te kunnen moderniseren is de hulp natuurlijk nodig van het development team. Als zij niet productief zijn levert dat uiteraard vertraging op. Door het bieden van goede IT-infrastructuur en resources kunnen zij zich concentreren op hun werk, zodat code snel aangepast en vernieuwd kan worden. VMware Tanzu levert een geautomatiseerd en veilig platform, zodat zij geen tijd kwijt zijn aan de onderliggende IT-infrastructuur. Developers hebben toegang tot een selfservice catalogus met open-sourcebouwstenen, zoals applicatiecomponenten, databases en runtimes. Ze kunnen zo moderne data practices toepassen voor realtime toepassingen. Bovendien hebben zij zichtbaarheid van applicaties in productie en kunnen zelf direct problemen oplossen en zo hun apps verbeteren.

Versnel de adoptie van Kubernetes
Hoewel Kubernetes de levering van containers kan stroomlijnen is het voor veel bedrijven complex om dit zelf te implementeren en te beheren. Een van de belangrijkste belemmeringen voor de acceptatie van Kubernetes bij bedrijven is het gebrek aan ervaring en expertise.
VMware Tanzu pakt de dagelijkse activiteiten van Kubernetes aan met een complete, eenvoudig te upgraden Kubernetes-runtime met vooraf geïntegreerde en gevalideerde componenten. Hierdoor kun je eenvoudiger Kubernetes gebruiken in het datacenter, public clouds en voor edge computing. Zo creëer je een consistente, veilige ervaring voor alle ontwikkelteams. Het kan ook worden gebruikt met de bestaande datacenter-tools en -workflows om ontwikkelaars veilige toegang te geven tot Kubernetes-clusters in de eigen VMware-privécloud.

Vereenvoudig cloudmigraties
Veel bedrijven hebben de indruk dat de overstap naar de public cloud ervoor zorgt dat apps sneller werken en de kosten gereduceerd worden. Helaas is de praktijk weerbarstiger. Bij een migratie naar de cloud gaat het niet alleen maar om IT-infrastructuur. Zo’n lift-and-shift aanpak is niet genoeg. De architectuur en werking van applicaties in de cloud zijn anders dan on-premise. Om juist de voordelen van de cloud te benutten is het van belang dat applicaties worden gemoderniseerd. VMware Tanzu helpt je hierbij om nieuwe, cloud-native apps te bouwen.

Centraal beheren van clouds, clusters en apps
Als er steeds meer gebruik wordt gemaakt van Kubernetes, containers en cloud wordt het steeds belangrijker om een consistent beheer te voeren en voor een goede informatiebeveiliging te zorgen. Met VMware Tanzu heb je een compleet overzicht en management voor alle Kubernetes clusters, teams en clouds. Je hebt bovendien inzicht hoe applicaties werken en kunnen storingen realtime worden opgelost, zonder dat de business hier hinder van ondervindt.

Geïnteresseerd wat VMware Tanzu voor jouw bedrijf kan betekenen?
BCONN ICT heeft professionals in dienst die gespecialiseerd zijn op het gebied van VMware Tanzu. Indien je meer informatie over dit geavanceerde product wilt krijgen, kun je contact opnemen met:

Rolf Warntjes
Salesmanager
rolf.warntjes@bconn.nlSource link