Mijn persoonlijke interesses

Projectmanager/Nederland – Zuid-Holland

Home »  Aanvragen »  IT-Staffing »  Projectmanager/Nederland – Zuid-Holland

Projectmanager/Nederland – Zuid-Holland

On februari 12, 2016, Posted by , In IT-Staffing, By ,, , With Reacties uitgeschakeld voor Projectmanager/Nederland – Zuid-Holland

[ad_1]

Functie
Projectmanager

Expertise

Werkzaamheden
Projectmanager GT (Gemeentelijke Telecommunicatie)

Onze opdrachtgever KING richt zich op het verbeteren van dienstverlening en bedrijfsvoering van gemeenten ten behoeve van hun inwoners en bedrijven. Dat doet KING onder andere door gemeenten te helpen bij ICT-gerelateerde vraagstukken en door het leveren van sturingsinformatie. KING is onderdeel van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Doel van de functie:

In deze rol ben je eindverantwoordelijk voor het behalen van de doelstellingen, waaronder kostenbesparing, ontzorging, kwaliteitsverbetering, etc., op het gebied van collectieve inkoop van standaard ICT producten en diensten voor een zo groot mogelijke groep gemeenten. De programmamanager is ondernemend en combineert in deze rol businessmanagement, productmanagement, verkoop, leveranciersmanagement en projectmanagement. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het initiëren van nieuwe collectieve inkoopinitiatieven binnen het domein ICT. Je bedenkt nieuwe arrangementen op basis van een sluitende business case en je bent in staat om de beoogde resultaten feitelijk te realiseren zowel door het binden van voldoende deelnemers als vanuit de rol van projectmanager. Om de resultaten te kunnen realiseren ben je bedreven in leveranciersmanagement, relatiemanagement en verkoop. Bovendien ben je goed bekend met de huidige marktsituatie binnen het ICT domein van gemeenten en de rol die VNG en KING hierbinnen spelen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het borgen van de resultaten van afgeronde initiatieven middels het contractbeheer.

Verantwoordelijkheden en resultaatgebieden:

Businessmanagement en productmanagement op het gebied van collectieve inkoopinitiatieven. Zorgdragen voor het opbouwen en onderhouden van een netwerk (Relatiemanagement) met de belangrijkste stakeholders in de te vormen stuurgroep en klankbordgroep.
Het verwerven van voldoende draagvlak en gecommitteerde deelnemers aan collectieve initiatieven om een sluitende business case te realiseren. Projectmanagement voor het feitelijk realiseren van nieuwe initiatieven.
Contractbeheer voor het borgen van de resultaten van collectieve initiatieven. Leveranciersmanagement met (potentiële) leveranciers.
Zorgdragen voor het opbouwen en onderhouden van een netwerk. (Relatiemanagement) met de (potentiele) deelnemers.

Kennis en ervaringsvereisten:

* Academisch werk- en denkniveau, een afgeronde WO-opleiding en tenminste 5 jaar aantoonbare werkervaring op WO-niveau, bij voorkeur aangevuld met managementopleiding en aantoonbare managementervaring.
* Kennis van gemeentelijke ict inrichting, gemeentelijke systeemlandschappen en GEMMA architectuur.
* Kennis van de bestaande marktsituatie en marktverhoudingen tussen gemeenten en leveranciers.
* Bewezen trackrecord met contractmanagement en bidmanagement binnen het domein ICT en binnen het marktsegment gemeenten.
* Bewezen trackrecord in het realiseren en organiseren van collectiviteit in een omgeving met meerdere deelnemers binnen de overheid waarbij de deelnemers geen organisatorische of regionale binding hebben.
* Bewezen trackrecord met het projectmatig en/of structureel aansturen van bidmanagers, juristen, consultants, verkopers, contractmanagers en beheerders.
* Bewezen trackrecord op het gebied van businessmanagement en productmanagement specifiek m.b.t. het op basis van businesscases ontwikkelen en realiseren van nieuwe proposities voor gemeenten.
* Bewezen trackrecord op het gebied van projectmanagement. Dit blijkt onder andere uit ervaring met het ontwikkelen, realiseren en implementeren van nieuwe ICT oplossingen voor gemeenten.
* Kennis van en ervaring bij een organisatie die voor een collectief van gemeenten werkt (belangenvereniging, inkoopcombinatie, shared service center, etc.).
* Bij voorkeur kennis en ervaring opgedaan bij leveranciers op het gebied van verkoop en op het gebied van aanbestedingen.
* Kennis van huidige trends en ontwikkelingen binnen en tussen gemeentelijke organisaties en de positie en doelstellingen van VNG en KING.

Competenties:

Proactief
Resultaatgericht
Klantgericht
Creatief
Accuraat
Kwaliteitsbewust
Stressbestendig
Flexibel

Locatie: Den Haag
Start: Omstreeks 1 maart 2016
Duur opdracht: 3 maanden met optie tot verlenging.
Uurtarief: Maximaal € 100,00 inclusief reiskosten
Aantal uur per week: 32
Nominatiedatum: 23 februari 2016

Indien je uitgenodigd wordt voor een gesprek bij KING dan zal dit gesprek plaatsvinden op maandag 29 februari tussen 10:00 en 13:00 uur.

Ben je geïnteresseerd in deze vacature dan ontvangen wij graag je cv en motivatie toegespitst op de functie en een uurtarief inclusief reiskosten.

Bijzonderheden

Regio
Nederland – Zuid-Holland

Startdatum
11-02-2016

Duur
3 maanden

Referentienr.
92160035

[ad_2]

Source link

Comments are closed.