Mijn persoonlijke interesses

Application Manager, Scrum Master/Agile, Scrum/Nederland – Gelderland

Home »  Aanvragen »  IT-Staffing »  Application Manager, Scrum Master/Agile, Scrum/Nederland – Gelderland

Application Manager, Scrum Master/Agile, Scrum/Nederland – Gelderland

On februari 11, 2016, Posted by , In IT-Staffing, By ,,,,,, , With Reacties uitgeschakeld voor Application Manager, Scrum Master/Agile, Scrum/Nederland – GelderlandFunctie
Application Manager, Scrum Master

Expertise
Agile, Scrum

Werkzaamheden
Functie
App Coördinator (multi, technisch projectmanager)
Kundigheidsniveau
Senior
Aantal uren per week
36 uur per week
Startdatum inzet
1-4-2016
Einddatum inzet
30-9-2016

Opdrachtomschrijving:
In de functie als App coördinator (multi, technisch projectmanager) heb je een kritische rol binnen de eigen B/CAO organisatie, als bij de uitvoerende klantorganisatie.

Als Scrum Master ondersteun je een of meerdere software ontwikkel teams in een snel veranderende Agile omgeving. Je haalt het beste uit de teamleden en het team naar boven.
Daarnaast ondersteund je de business product owner in bij het opstellen van nieuwe specificaties, het inrichten van implementatie en beheer van ondersteunende diensten en services, met de technische (ontwikkel) kennis en een achtergrond binnen de Overheid.

Je bewaakt de kwaliteit en tijdige beschikbaarheid van mobiele oplossingen (Apps en mobiele websites) en zorgt voor een goede follow-up en reflectie.
Je bent naar de opdrachtgever toe het boegbeeld van deze ‘Mobiele Applicatie Management Service’, je communiceert daarom helder omtrent de voortgang en status naar de test coördinator en naar de opdrachtgever en productowner.

Daarnaast vervul je de rol van adviseur voor de business (incl. informatiemanagement) over de mogelijkheden en de toepassingen van de mobile oplossingen. Je stelt samen met business analist/interactie designer de functionele specificaties op en adviseert de developers in de te gebruiken technologieën en frameworks. Je structureert de processen vanaf het opstellen van de functionele specificaties tot decharge (incl. het plaatsen van de apps in de apps stores).
Je hebt ervaring op gebied van het aansturen van software-development processen.

Kort overzicht van de rol:
Betrokken bij een initiëren en tot stand komen van de opdrachtverstrekking (intern & extern)
Aanvoerder (‘Scrummaster’), regelaar en aanspreekpunt binnen het Mobile Scrum team het coördineren van het App realisatie proces (vanaf de intake tot aan de uiteindelijke in productie name van applicaties).
het bewaken van de projectplanning (incl. communicatie) en het behalen van de mijlpalen vanuit het bijbehorende uitrolschema of fasering.
Het signaleren en oplossen van eventuele technische en organisatorische knelpunten, dit in samenwerking met de hiervoor benodigde medewerkers en organisaties.
proces-begeleiding, optimaliseren en documenteren van (nieuwe) procedures.
het op de voet volgen van relevante ontwikkelingen in de markt op het gebied van mobiele applicaties.
advies geven aan de organisatie op het gebied van verbeteringen van mobiele applicatie ontwikkeling, zowel in vorm als in inhoud
Ambassadeur van het teambelang en aanspreekpunt van Product Owners

Als App coördinator heb je veelvuldig meerdere projecten door elkaar lopen bij een diversiteit aan klanten. Uiteraard bevinden de projecten zich ook allemaal in een ander stadium. Zaak om dus zeer gestructureerd te werken en het overzicht uiterst secuur te bewaken.
De projecten hebben vaak een duur van 3 tot 12 maanden en kunnen complex van aard zijn. Je
werkt behoorlijk zelfstandig, zelfsturend en hebt gevoel voor verhoudingen. Daarbij rapporteer je direct aan de projectmanager MCC die verantwoordelijk is voor het gehele project.

Opmerkingen/bijzonderheden:
We verwachten van de kandidaten dat zij enthousiast en energiek te werk gaan in dit innovatieve traject en ook open staan om persoonlijk te investeren.

Kenmerken/Kwalificaties gewenste functie:
Wie zoeken wij:
De persoon (multi, technisch projectmanager) die in staat is goed met tijdsdruk om te gaan en in stressvolle situaties de rust bewaart en uitstraalt. Je staat daarom stevig in je schoenen maar weet ook vanwege je sterke sociale vaardigheden snel begrip te creëren bij de klant(organisatie) en je mede teamleden.

Profiel:
Je hebt van nature een coachende houding en haalt energie uit de groei van mensen en organisaties (inclusief die van jezelf).
Je hebt kennis en ervaring in Agile en Scrum en de achterliggende principes. Of je hebt ervaring als projectleider en je bent erg geïnteresseerd in Scrum.
Je bent geboeid door en onderlegd in communicatie, samenwerking, groepsdynamiek, coaching, facilitatie en leiderschap.
Je kan heel zelfstandig werken en neemt graag verantwoordelijkheid voor de verschillende business vraagstukken (pro-actief meedenken met de klant).
5 jaar of meer ervaring als Scrum Master in een grote politieke sensitieve enterprise omgeving
Diepgaande ervaring met software ontwikkeling (webdevelopment) en software life cycle management, Mobile (incl. Xamarin) ontwikkeling, back-end ontsluiting,
Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels
· Scrummaster certificatie
· Ervaring met Agile management tools zoals JIRA for Agile
· Je werkt graag en goed samen met de verschillende rollen binnen de De Klant (van werkvloer tot management)

Businesskennis:
Vertalingen van functionele behoeften (product backlog) naar mobiele App functionaliteit.
Gezond boerenverstand (‘fiscale processen’)
SCRUM (vakkennis)

Persoonlijke vaardigheden:
· Enthousiast (in korte tijd groot resultaat neerzetten)
· Leergierig
· Teamworker
· Vasthoudend

Plaats van werken: Flexibel (werken in Apeldoorn, of externe locaties binnen Nederland)

Competenties:
· Creativiteit
· Zelfstandigheid (o.a. in de klantbenadering en klantrelatie)
· Zelfkritisch
· Accuratesse, nauwkeurigheid en compleetheid van het opgeleverde werk
· Innovatief, o.a. mate van aandragen van trends bij collega’s
· Inzet, snelheid van werken
· Overtuigingskracht

Vak- en didactisch competent:
· Kennisoverdracht (App ontwikkel kennis en ervaring) afstemt op de overige scrumteam leden en rekening houdt met individuele verschillen.
Motiveert en hen uitdaagt om er het beste van te maken en hen helpt om de ontwikkel taken met succes af te ronden
Leert leren, ook van en met elkaar, om daarmee onder andere hun zelfstandigheid te bevorderen

Opmerkingen/bijzonderheden:
We verwachten van de kandidaten dat zij enthousiast en energiek te werk gaan in dit innovatieve traject en ook open staat om persoonlijk te investeren.

Opmerkingen/bijzonderheden:
We verwachten van de kandidaten dat zij enthousiast en energiek te werk gaan in dit innovatieve traject en ook open staat om persoonlijk te investeren.
Daarnaast verwachten wij een ‘Agile Scrum DNA’ met drive voor constant veranderen en innoveren passend in de dynamische cultuur van het Mobile Competence Center.

Bijzonderheden
Inzet uren per week: 36

Regio
Nederland – Gelderland

Startdatum
01-04-2016

Duur
6 maanden

Referentienr.
40160015Source link