Mijn persoonlijke interesses

People, Places, Processes: hybride werken volgens Microsoft

Home »  Aanvragen »  B-Conn »  People, Places, Processes: hybride werken volgens Microsoft

People, Places, Processes: hybride werken volgens Microsoft

On juli 7, 2021, Posted by , In B-Conn, By , With Reacties uitgeschakeld voor People, Places, Processes: hybride werken volgens Microsoft


Microsoft omarmt het hybride werken. Maar wat houdt dit in? En hoe kun je daar zelf je voordeel mee doen? Microsoft heeft een nieuwe gids gepubliceerd die zij voor hun eigen medewerkers gebruiken. Hierin staan hun ervaringen beschreven wat wel en niet werkt. Gebaseerd op ervaring en data. We zetten hierin puntsgewijs uiteen wat Microsoft hieronder verstaat met een aantal links naar de documentatie.

Flexibele aanpak
Door snelle veranderingen in de markt is het cruciaal om flexibel mee te bewegen. Belangrijk is dat je kennis en ervaring met elkaar deelt, zodat je ervan kunt leren. Op die manier kun je snel reageren op veranderingen en de koers bijstellen voor de toekomst. Microsoft hanteert hiervoor een flexibel werkmodel, waarin de driehoek people, places en processes zijn beschreven, met daarin de ervaringen van Microsoft. Twee belangrijke gidsen waarin zij dit beschrijven:

De belangrijkste punten hieruit zijn:

People
Om een flexibele manier van werken te realiseren is het van belang om de zogenaamde user experience goed onder de loep te nemen. Van de werving en behoudt van talent, alsmede het onder de loep nemen van de cultuur van een organisatie. Om extreem flexibel te kunnen werken is daardoor een goed uiteengezet plan nodig, zodat stap voor stap een goede transitie gemaakt kan worden. Microsoft heeft digitale hulpmiddelen, waaronder Workplace Analytics waarbij je inzicht krijgt over het gebruik van digitale middelen van medewerkers. Hiermee krijg je onder meer informatie over het welzijn van het team, zodat teammanagers beter kunnen anticiperen op eventuele knelpunten.

Places
De aanpak bij Microsoft op dit punt gaat over het verschil tussen fysiek en digitaal werken en waaraan medewerkers behoefte hebben. Medewerkers kunnen bijvoorbeeld in een app die zij ontwikkeld hebben met Power Apps, aangeven hoe het met hun gezondheid en welzijn is gesteld wanneer zij op kantoor zijn. Ook worden uit verschillende andere bronnen uiteindelijk in een Power BI dashboard een overzicht gegeven wie en wanneer op kantoor mag komen. Voor het vergaderen zijn zelfs virtuele vergaderplekken met Teams gecreëerd, zodat medewerkers die afwezig zijn wel kunnen participeren tijdens de meeting, onafhankelijk van de plek waar zij op dat moment zijn.

Processes
Het is belangrijk om juist nú de bedrijfsprocessen onder de loep te nemen. Als straks medewerkers weer gewoon “terug naar kantoor” gaan mis je een kans om juist de digitale transformatie door te zetten. Afgelopen jaar heeft iedereen met thuiswerken veel meer gebruik gemaakt van nieuwe digitale mogelijkheden. Identificeer de digitale processen en zet ze slim in. Microsoft doet zelf veel meer met producten zoals Power Automate, Power BI en Power-apps om processen te automatiseren en te versnellen. Als jij dat niet doet, doet je concurrent het wel. Dus ga hiermee aan de slag!

Tenslotte
Het gaat bij hybride werken om het creëren van een open mentaliteit binnen jouw bedrijf. Het beste idee telt, ongeacht wie dit inbrengt.

Meer weten over dit onderwerp en op welke manier Microsoft technologie jouw bedrijf verder kan helpen? Neem contact op met:

Rolf Warntjes
salesmanager
rolf.warntjes@bconn.nlSource link